T I L A

T I L A N  T A R I N A T

Tarinoiden kertominen ja niiden jakaminen sukupolvelta seuraavalle on merkittävä osa talon historiaa. Tarinoista yksi on tarkoin varjeltu ruisleipäresepti. Tiinussa vanhan juuren hoteissa kohotettu ja leivinuunissa paistettu leipä päätyi ennen aina myyntiin asti. Nykyään leivomme lähinnä vain omiksi kotitarpeiksemme. 

”Sata leipää, kerrotaan, reseptillä tilan Tompurin tehtiin. Leipomisen jälkeen, pöytä puinen, sama vielä pestiin. Nyt kaksikymmentä leipää taikinasta nostetaan, tuvan pöydällä , pehmeästi käännetään. Sata leipää, pytyn juuresta, vanhasta syntyy, reseptillä tilan Tompurin”

Tilamme tarinat, joita tänäkin päivänä muistellaan, juontavat juurensa useiden sukupolvien taakse. Tila on yhtäjaksoisesti säilynyt suvun omistuksessa vuodesta 1744, joten tarinoita on kerrottavana useiksi vuosiksi eteenpäin!

Juuri nyt me teemme omaa tarinaamme. Me olemme me.

 

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.512400

%d bloggaajaa tykkää tästä: